Landelijk wonen in Arnhem Schuytgraaf

                  

 

 

...landelijk, maar toch in de stad

 

Home page

Een wijk in ontwikkeling

Wonen aan de Achterstraat

Kavelspecificaties

Kadastrale tekening

Foto's

 

Contact

 

 

 

Kavelspecificaties


 

Kadastrale registratie

Het perceel heeft de kadastrale aanduiding Arnhem AF 701 (de oppervlakte is 

ca. 801 m2; met de globale afmetingen 20 meter breed x 40 meter lang). Op de kavel rust een bestemming "nieuwbouw-wonen". De toekomstige bouw is niet aannemergebonden.

Veld 1

Het perceel maakt deel uit van Veld 1-D in het Bestemmings- en Exploitatieplan Schuytgraaf 2011. In Veld 1 heeft de gemeente een bebouwing gepland met een gevarieerd aanbod van veel vrijstaande en halfvrijstaande woningen in een eigentijds dorps karakter.  

 

Aanvraag Omgevingsvergunning 

De vrije kavel maakt deel uit van het Uitwerkingsplan van Veld 1. Conform de afspraken die zijn gemaakt en vastgelegd in het het Bestemmings- en Exploitatieplan Schuytgraaf 2011 (14e herziening 2023), hoeft de ontwikkeling van deze kavel niet parallel te lopen met de rest van het veld. Dit betekent dat momenteel het Ontwerp Exploitatieplan t/m 9 januari 2023 ter inzage ligt. Na goedkeuring hiervan kan een 'omgevingsvergunning' (voorheen bouwvergunning) worden aangevraagd. 

 

Bodemonderzoek

In het kader van het bouwrijp maken heeft de Gemeente Arnhem in 2005 en 2022 een bodemonderzoek laten uitvoeren naar munitierestanten uit de Tweede Wereldoorlog.  Kavel AF 701 is recent vrijgegeven van conventionele explosieven (CE-vrij verklaring is beschikbaar). Verder heeft in 2007 een goedgekeurd bodemonderzoek plaatsgevonden conform de standaard NEN 5740. Een Actualiserend bodemonderzoek dateert uit 2019; dit is eveneens goedgekeurd. Van beide is een onderzoeksrapport beschikbaar. 

 

Beeldkwaliteit

Het buurtthema wordt "eigentijds dorps" wonen (Ruimtelijk Raamwerk Veld 1). De richtlijnen in het Concept-Beeldkwaliteitsplan voor de noordelijke rand van de wijk beogen vrijstaande woningbouw, waarbij het te bouwen woningtype wat betreft volume, onderlinge afstand, informele positionering en architectuur moet aansluiten bij het beeld van de reeds bestaande woningen in de straat. Gelet op de aanwezige bebouwing betekent dit, dat een vrijstaand landelijk woningtype van steen of hout (of een combinatie daarvan) tot de mogelijkheden behoort. Voor de dakbedekking mogen pannen of riet worden gebruikt. Een bijgebouw (schuur, garage) mag aan de woning vastzitten of los staand achter op het perceel worden geplaatst. Het streven is om uiteindelijk een fraaie stadsrand te creëren tussen de landelijke omgeving aan de rand en de meer stedelijke bebouwing in de wijk. 

Uitrit

De bouwkavel heeft een verharde bouwuitrit aan de Achterstraat. Deze draagt een permanent karakter en kan te zijner tijd zonder extra vergunning door de eigenaar worden voorzien van sierbestrating.  

Hemelwaterafvoer

Aan de hemelwaterafvoer worden in het Bestemmingsplan Schuytgraaf specifieke eisen gesteld. Het hemelwater moet worden geloosd op het oppervlaktewater en niet in het riool.

 

Rioolpomp

Op perceel AF 701 staat in de uiterste noordoosthoek aan de straatzijde een rioolpomp (zie Foto's: afb. 1). Dit is een grijs bovengronds kastje dat electronica bevat. De pomp zelf is geluidarm. De gemeente Arnhem heeft vrij toegang om vanaf de straatzijde onderhoud aan de rioolpomp te kunnen verrichten. Hiertoe is een opstalrecht gevestigd. 

Aansluiting nutsvoorzieningen

Aansluitingen voor waterleiding, elektriciteit, telefoon en glasvezelkabel kunnen vanaf de berm aan de straatzijde naar de toekomstige woning worden doorgetrokken. Een uitlegger ten behoeve van de riolering is reeds op het perceel aanwezig. De wijk Schuytgraaf is aardgasvrij; er is voor deze kavel vooralsnog géén aansluiting mogelijk op de stadsverwarming. Dit betekent dat de toekomstige koper zelf voor een duurzame vorm van energie zal moeten zorgen (bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met zonnecollectoren).

 

Gemeentelijke leges en heffingsbijdragen

Omdat de kavel binnen het Bestemmings- en Exploitatieplan Schuytgraaf 2011 valt, zijn hierop leges en heffingsbijdragen van de gemeente Arnhem van toepassing. De gemeentelijke leges en heffingsbijdragen zijn verschuldigd voor uiteenlopende aspecten die samenhangen met het mogen bouwen op de kavel: zoals toetsing voorlopig bouwplan, omgevingsvergunning, exploitatiebijdrage en aansluitkosten nutsvoorzieningen. De exploitatiebijdrage is een wettelijk verplichte bijdrage aan de gemeentelijke ontwikkelingskosten van de wijk. Deze heffing is sinds 2011 van toepassing op iedere nieuwbouwwoning in Schuytgraaf en wordt opgelegd nadat de omgevingsvergunning is goedgekeurd. De netto exploitatiebijdrage voor kavel AF AF 701 bedraagt normatief ca. 174.000,- euro (prijspeil 1 januari 2022). Op dit bedrag zijn nog geen aftrekposten in mindering gebracht, omdat deze per bouwplan variëren. 

 

Vraagprijs kavel

Kavel 700 en 701 zijn verkocht.

 

Koopovereenkomst en overdracht

Notariskeuze aan verkoper.